Shopping Cart

Livrare și returnare

Tipuri de livrare și costuri de transport

Manu Beauty Cosmetics SRL oferă, vinde produse și expediază colete doar către adrese de pe teritoriul Europei și doar în țările listate în câmpul “Țara / Country” din pagina de Checkout a siteului www.manucosmetics.ro și www.manucosmetics.com, prin: Curierat rapid.

Pentru expedierea coletelor folosim companiile de curierat rapid Bookurier sau FAN Courier. Costul de livrare pe teritoriul României pentru orice comandă este 17 lei.

Costul de livrare pentru AUSTRIA, BELGIA, CEHIA, CROATIA, DANEMARCA, ESTONIA, FRANTA, GERMANIA, GRECIA, IRLANDA, ITALIA, LETONIA, LITHUANIA, LUXEMBOURG, MAREA BRITANIE, OLANDA, POLONIA, PORTUGALIA, SLOVACIA, SLOVENIA, SPANIA, SUEDIA pentru orice comandă este de 139.46 LEI sau 30 Euro.

Costul de livrare pentru BULGARIA și UNGARIA este de 69,73 LEI sau 15 EURO.

Pentru comenzile ce au adresa de livrare pe teritoriul României și depășesc suma de 250 lei costurile de livrare sunt gratuite.

Comenzile vor fi livrate la adresa de livrare specificată la plasarea comenzii. Orice cost cauzat de menționarea unei adrese greșite sau incomplete va fi suportat de cumpărător. Orice cost cauzat de modificarea adresei de livrare va fi suportat de cumpărător.

Procesarea comenzilor și termenii de livrare

Comenzile se procesează în ordinea primirii lor, de luni până vineri între orele 10.00 – 14.00, cu excepția sărbătorilor legale. Comenzile achitate prin card sau transfer bancar sunt expediate după confirmarea plății. La expedierea coletului vei primi un e-mail care include numărul de urmărire al expedierii.

De la expedierea coletului, termenul de livrare pe teritoriul României este de 1 – 3 zile lucrătoare (1-2 zile pentru orașele mari, 2-3 zile pentru localitățile mai mici), în funcţie de destinația fiecarui colet, după cum urmează:

 • Comenzile înregistrate de luni până vineri, până în ora 14:00 sunt procesate în aceeași zi.
 • Comenzile înregistrate de luni până joi, după ora 14:00 sunt procesate în ziua următoare.
 • Comenzile înregistrate vineri după ora 14.00, sâmbătă, duminică și în zilele cu sărbători legale, vor fi procesate și livrate începând de luni sau prima zi lucrătoare, așa cum este specificat mai sus.

Timpul de tranzit pentru AUSTRIA (este de 3-5 zile lucrătoare), BULGARIA (este de 2-3 zile lucrătoare), BELGIA (este de 3-5 zile lucrătoare), CEHIA (este de 3-5 zile lucrătoare), CROATIA (este de 4-6 zile lucrătoare), DANEMARCA (este de 4-6 zile lucrătoare), ESTONIA (este de 6-8 zile lucrătoare), FRANTA (este de 4-6 zile lucrătoare), GERMANIA (este de 3-5 zile lucrătoare), GRECIA (este de 3-5 zile lucrătoare), IRLANDA (este de 5-7 zile lucrătoare), ITALIA (este de 4-6 zile lucrătoare), LETONIA (este de 6-8 zile lucrătoare), LITHUANIA (este de 6-8 zile lucrătoare), LUXEMBOURG (este de 4-6 zile lucrătoare), MAREA BRITANIE (este de 4-6 zile lucrătoare), OLANDA (este de 4-6 zile lucrătoare), POLONIA (este de 4-6 zile lucrătoare), PORTUGALIA (este de 5-7 zile lucrătoare), SLOVACIA (este de 3-5 zile lucrătoare), SLOVENIA (este de 3-5 zile lucrătoare), SPANIA (este de 4-6 zile lucrătoare), SUEDIA (este de 6-8 zile lucrătoare), UNGARIA (este de 2-3 zile lucrătoare).

Programul de livrare a comenzilor este de luni până vineri între orele 09:00 și 18:00.

Notă:

Termenii de livrare de mai sus sunt informativi, în general curierii livrează coletele în 1 zi lucrătoare de la data expedierii, în orașele mari pe teritoriul României. De sărbători sau în perioadele cu promoții este posibil ca livrările să dureze 2-5 zile sau chiar mai mult.

Manu Beauty Cosmetics SRL, nu poate garanta termenii de livrare de mai sus în cazul unor evenimente ce nu țin de controlul său, cum ar fi (fără a se limita la): cazuri de forţă majoră (cutremure, inundaţii etc.), intervenţii ale autorităţilor de stat, greve, condiții meteo nefavorabile, probleme logistice întâmpinate de transportator etc.

Coletul nu a fost livrat și nu există detalii de livrare pe site-ul curierului

Poți verifica oricând statusul comenzii tale accesând siteul curierului pentru urmărirea expedierii folosind codul de urmărire primit în e-mailul care confirmă expedierea coletului. Din diverse motive este posibil ca livrarea să întârzie. Te rugăm în acest caz să verifici statusul coletului pe site-ul curierului, este posibil să fie programat pentru livrare chiar în ziua în curs. Dacă nu există detalii de livrare și au trecut 3 zile lucrătoare de la data expedierii coletului te rugăm să ne contactezi.

Politica de retur

Dizolvarea contractului de vânzare

Dreptul de a vă retrage dintr-un contract de vânzare de produse achiziționate la distanță, este reglementat de Art. 9 – Art. 16 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative – (denumită în continuare ”OUG34/2014”).

În conformitate cu prevederile OUG34/2014 Clientul este îndreptățit să se retragă dintr-un contract la distanță, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din OUG34/2014.

Termenul de retragere

Fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, Clientul beneficiază de o perioadă de 14 (paisprezece) zile pentru a se retrage din Contract, perioadă calculată începând cu ziua în care Clientul sau o parte terță, alta decât Curierul și care este indicată în adresa de livrare a comenzii, intră în posesia fizică a produselor (Art. 9 din OUG34/2014).

Exercitarea dreptului de retragere

În vederea exercitării dreptului de retragere, Clientul, înainte de expirarea perioadei de retragere (vezi Termenul de retragere de mai sus), va informa Manu Beauty Cosmetics SRL (www.manucosmetics.ro) cu privire la decizia sa de retragere din Contract, prin intermediul unui cereri / declarație de retragere care trebuie să conțină:

 • numele cumpărătorului, adresa de email și numărul comenzii
 • denumirea și numărul de bucăți pentru produsele ce se doresc returnate
 • metoda de plată folosită pentru comanda
 • data livrării produselor
 • pentru comenzi achitate în numerar, este necesară menționarea contului IBAN unde se poate restitui valoarea produselor
 • motivul returnării (opțional)

Manu Beauty Cosmetics SRL va confirma Clientului fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin email, confirmarea de primire a cererii de retragere în termen de 2 zile lucrătoare.

Exceptări de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere referitor la contractele la distanţă contractele având ca obiect furnizarea de produse care au fost desigilate sau deschise de Client. Conform articolului 16, litera e din OUG34/2014, produsele cosmetice sau pentru uz personal folosite / testate nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă.

Obligațiile Clientului în cazul retragerii

În conformitate cu Art. 14 din OUG34/2014, Clientul, în cazul exercitării dreptului de retragere, se obligă să returneze coletul către Manu Beauty Cosmetics SRL la adresa Str. Constantin Mănescu Nr. 8 BL. 8, SC. A, AP. 13, București, România, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 (paisprezece) zile de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din Contract.

Clientul suportă cheltuielile de returnare a produselor și se obligă să returneze produsele doar prin companii de curierat, informând Manu Beauty Cosmetics SRL despre expedierea returului. Clientul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Având în vedere natura produselor comercializate de Manu Beauty Cosmetics SRL, Clientul se obligă să returneze produsele într-o stare perfectă și impecabilă, nefolosite/netestate, cu sigiliul și ambalajul original, respectiv într-o stare în care produsul poate fi comercializat din nou. Produsul va fi returnat împreună cu toate accesoriile, eșantioanele gratuite, cadourile, în ambalajul original nedeteriorat și cu instrucțiunile de folosire.

Nu se vor accepta returi pe considerente de diferențe/discrepanțe de culoare/miros/textură între același tip de produs provenind din loturi diferite/lot similar, acestea nereprezentând o lipsă de conformitate/viciu ascuns.

Clientul va returna Produsul către Manu Beauty Cosmetics SRL la adresa: Str. Constantin Mănescu Nr. 8 BL. 8, SC. A, AP. 13, București, România. 0785.804258.

Manu Beauty Cosmetics SRL nu acceptă coletele trimise la altă adresă decât cea menţionată mai sus sau coletele expediate prin Poșta Română.

În situația în care produsele pot face obiectul dreptului contractual de retragere, după inspecția cantitativă și calitativă a produselor returnate, Manu Beauty Cosmetics SRL va confirma asumarea obligațiilor legale necesare în cazul retragerii.

Pentru retururi parțiale de comenzi, dacă valoarea produselor rămase în comandă nu respectă condițiile ofertei/promoției referitoare la transportul gratuit, mai precis valoarea lor cumulata nu mai depășeste 450 lei, vom rambursa valoarea produselor returnate mai puțin costul unui transport aferent produselor păstrate (produsele păstrate sunt atașate unei comenzi care nu se califică pentru transport gratuit).

Obligațiile Manu Beauty Cosmetics SRL în cazul retragerii

Manu Beauty Cosmetics SRL va returna toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea Clientului, inclusiv, după caz, costurile livrării, nu mai târziu de 14 zile de la data la care Manu Beauty Cosmetics SRL a intrat în posesia fizică a tuturor produselor returnate de Client. Pentru returnarea parțială a unei comenzi și pentru returnarea integrală a unei comenzi, după deschiderea coletului, nu se restituie costurile livrării achitate de Client la plasarea comenzii.

Manu Beauty Cosmetics SRL va rambursa sumele datorate după cum urmează:

 • pentru comenzile achitate cu cardul bancar, online – prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
 • pentru comenzile achitate în numerar – prin virament bancar, este necesar să ne furnizați datele unui cont bancar pentru transferul sumelor;
 • pentru comenzile achitate prin transfer bancar (ordin de plată) – prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;

Rambursarea sumelor plătite de Client către Manu Beauty Cosmetics SRL nu se poate face în numerar.

Transport gratuit în România

La toate comenzile peste 250 Lei

Returul produselor

Garanție de rambursare de 14 zile

Garanție internațională

Vindem produse și în Europa

Verificare 100% sigură
Visa / MasterCard / MobilPay